Єлизавета Литвиненко бронзова призерка Grand Slam в Тбілісі

Скрольте вниз

З 22 до 24 березня в столиці Грузії проходив черговий турнір світової серії з дзюдо Grand Slam. 531 учасник з 83 країн світу брали участь в змаганнях, виборюючи не тільки медалі й призові, але й бали до олімпійської кваліфікації.
 
В ваговій категорії -78 кг бронзову нагороду здобула представниця Дніпропетровщини та СК Дзюдо Дніпро Єлизавета Литвиненко (тренери Артем Блошенко, Ілля Чимчиурі).
 
Дівчина провела на грузинських татамі чотири поєдинки, в трьох виграла. В вирішальному двобої за бронзу Ліза виявилася сильнішою за китаянку Ма. Сутичка перейшла в голден скор й тривала 7 хвилин й 13 секунд, наша дзюдоїстка вирвала нагороду заробивши оцінку "ваза-арі".
 
Відзначимо також перемогу Єлизавети в чвертьфіналі над зіркою світового дзюдо Одрі Тчумео, дворазовою призеркою Олімпійських Ігор та чемпіонкою світу, також в доданий час. 
 
Загалом, Україна на Grand Slam в Тбілісі виборола 2 медалі, окрім бронзи Литвиненко золото дісталось Юлії Курченко в вазі -78 кг. Дільшот Халматов став сьомим. "Синьо-жовті" восьмі у медальному заліку серед 83 команд.