Єлизавета Литвиненко з бронзою Austria Grand Prix 2024

Скрольте вниз

З 8 по 10 березня в австрійському Лінці проходив черговий турнір світової серії з дзюдо Austria Grand Prix 2024, турнір олімпійської кваліфікації. В ньому взяли участь 528 спортсменів з 78 країн світу.
 
Найсильнішим складом боролась і збірна України. "Синьо-жовті" вибороли 1 срібло та 3 бронзи. В числі медалістів і представниця Дніпропетровщини Єлизавета Литвиненко.
 
Дзюдоїстка піднялась на подіум вагової категорії -78 кг. Дівчина провела на австрійських татамі чотири поєдинки, в трьох перемогла. В сутичці за бронзу Єлизавета взяла гору над бельгійкою Вікі Вершаере, провівши дві результативні атаки та заробивши в кожній по "ваза-арі".
 
Це вже друга медаль Литвиненко в новому, олімпійському сезоні. В лютому вона взяла також бронзу на Великому Шоломі в Баку. Дніпрянка знаходиться в зоні олімпійської кваліфікації і з кожною медаллю закріплює свої позиції у боротьбі за ліцензію.
 
Окрім Єлизавети Литвиненко в Лінці в України були ще такі нагороди: бронза в Дільшота Халматова, Богдана Ядова, срібло у Юлії Курченко. В п'ятірці завершили Гран Прі Михайло Свідрак й Микита Голобородько, а в сімці Євгеній Балєвський.